Riesjard Schropp fotograaf

Persbericht Poosplaatsen herdrukt

Riesjard Schropp - Poosplaatsen

Poosplaatsen zijn landelijke plekken, waar hardstenen banken of zwerfkeien geplaatst zijn met daarin een gedicht gegraveerd. Het is poëzie van vierentwintig Brabantse dichters. Op zo'n plek kun je verpozen en de poëzie op je in laten werken. De meeste gedichten werden er speciaal voor geschreven.

De poosplaatsen zijn gelegen in het gebied ten zuiden van Breda en Tilburg, zich uitstrekkend van Gilze tot Baarle Nassau en van Galder tot Riel en werden uitgekozen door Pien Storm van Leeuwen. Zij zocht er dichters bij. Hun gedichten zijn met haar beschrijvingen van de plekken in deze bundel opgenomen.

De foto's die Riesjard Schropp van de plekken maakte geven een bijzondere kijk op de poosplaatsen. Het zijn net gedichten, maar dan in beeld.

Pien Storm van Leeuwen beoogde met dit project een intensere ervaring van het landschap door middel van poëzie. Drie thema's zijn voor haar belangrijk.

Het water: vennen, beken en rivieren hebben grote invloed op het landschap en op de menselijke bewoning. De tijd is in zijn geleidelijkheid nauwelijks waarneembaar en manifesteert zich in veranderingen. Grenzen, in zowel letterlijke als figuurlijke zin.

Alle poosplaatsen zijn te bezoeken. Soms alleen te voet of met de fiets. Met de kaart in dit boek zijn alle poosplaatsen te vinden.

Pien Storn van Leeuwen, Poosplaatsen, Fotografie Riesjard Schropp is verkrijgbaar in elke boekhandel €12,50

ISBN 90-71376-22-2

104 pag Full Color